den 2 juni… var jag på Danderyds sjukhus på gastromottagningen.
Har inte nämnt det så mkt innan, men jag har fått lite svar på hur tarmarna knasat.
Pga hur EDS påverkar vävnad, så är det lättare hänt hos EDSare att vävnaden tänjs ut…men inte drar sig samman igen. Så det var vad som hade hänt… en del av tjocktarmen hade tänjts pga att jag va så hård i magen förra sommaren o hösten pga läkemedel.
Detta är nåt som ordnar sig själv så länge man ser till att inte va minsta hård i magen… men det tar tid. Hos friska människor …utan EDS alltså… tar det ofta ca ett år…
Pga knasandet i min vävnad kan det ta längre tid än så.
Men det enda jag behöver göra är att ta Laktulos eller käka tex linfrö-kex o sånt…
Riktgit skönt o höra att det fixar sig så lätt.

Den 3e juni va jag på ortopedtekniska… skulle hämta mina knä-ortoser som beställts.
Tyvärr va det fel storlek… så de får beställa om de… Ska hämtas nu på onsdag istället.

Den 4e juni var jag på Hjälpmedelscentralen… och ÄNTLIGEN har jag nu fått min rullstol! YES!
Den har verkligen tagit tid… typ 2 månader istället för 3 veckor…

Den 17e ska jag på mitt första möte på rullstolsskolan… det beräknas ta 2-2,5 timme och då planeras riktiga starten in och man träffar en sjukgymnast osv. Ska även be de justera ett par saker på rullen som inte jag vågar ge mig in på.

Imorrn måndag 9/6:
Husläkaren

Tisdag 10/6:
Magnetröntgen på hela ryggen

Onsdag 11/6:
Hämta ortoserna på ortopedtekniska.

Torsdag 12/6:
Älsklingen fyller år 😉

Tjingeling!